Masak TAUCHU

Thursday, December 10, 2009

BAHAN2


  • ayam atau ikan

  • 1 biji bawang besar - dipotong enam

  • 3 ulas bawang merah - dimayang

  • 2 biji bawang putih - dihiris

  • setgh inci halia - dihiris

  • 3 sudu tauchu

  • secawan air panas

  • 1 biji cili merah - dibelah dua tak putus

  • sedikit air asam jawa

CARA2



  • goreng ayam atau ikan dengan garam dan kunyit, kemudian letak tepi

  • tumis bawang merah, bawang putih dan halia hingga wangi

  • kemudian masukkan 3 sudu tauchu

  • dan tambah air panas ke dalam kuali

  • letakkan cili yang dibelah serta bawang yang dipotong enam tadi

  • tambahkan sedikit perasa, garam TAK perlu sebab tauchu dah masin!

  • siap sudah...

0 comments:

Post a Comment

Mawar Recipes Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino